Flytthjälp – RUT-avdragsgillt?

Hur fungerar RUT-avdraget när man anlitar flytthjälp?

Hur fungerar egentligen RUT-avdraget? Vilka krav är det vid användning av RUT-avdraget när man anlitar en flyttfirma för flytthjälp i Kronobergs län? Är det några särskilda regler i Kronobergs län kring RUT-avdraget? Dessa frågor är vanliga att ha innan privatpersoner anlitar flyttfirman.
Vi kommer i den här artikeln beskriva kraven och hur allting fungerar kring rutavdraget. Vi kommer systematisk gå igenom kraven, hur mycket du får använda, företagets ansvar och dina rätt som fastighetsägare. Vi uppmanar dig att klicka dig vidare och läsa om hur flytten fungerar.

RUT-avdraget gäller endast för arbetskostnaden för flyttfirman

RUT-avdraget är till för dig som vill ta in en flyttfirma när du ska flytta. Du har rättigheterna att dra upp till 50 procent av arbetskostnaden på fakturan vid flytten. Du kan utnyttja max 50 000SEK / år i rutavdrag (gäller inte specifikt flytthjälp). När du anlitar en flyttfirma så är det arbetskostnad för flytten som är avdragsgillt och detta gäller för alla typer av flyttningar.

Villkor för att få rutavdrag

När du planerar att anlita en flyttfirma så är det bra om du känner till att du får använda RUT-avdraget. Det är några krav som du behöver uppfylla för att få ta del av RUT-avdraget vid flytthjälp. Nedan kommer några av de regler som Skatteverket kräver vid en flytthjälp.

  • Köparen måste du uppge korrekta uppgifter till företaget som utför flytthjälpen
  • Som köpare måste du vara minst 18 år fyllda
  • Du är bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna använda RUT-avdraget för din flytthjälp
  • Flyttfirman måste ha F-skatt (Givetvis har Flytthjälp Växjö F-skatt)

Mer information om RUT-avdraget vid flytthjälp i Växjö

Vi på Flytthjälp Växjö svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar kring flytten och även RUT- avdraget. Vill du dock ha specifika svar till just din inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rutavdrag så rekommenderar vid dig att ta kontakt med Skatteverket.