Flytthjälp – RUT-avdragsgillt?

Hur fungerar egentligen RUT-avdraget? Vilka krav är det vid användning av RUT-avdraget när man anlitar en flyttfirma för flytthjälp i Växjö? Är det några särskilda regler i Kronobergs län kring RUT-avdraget? Dessa frågor och fler besvarar vi i denna artikel.

Hur fungerar RUT-avdraget när man anlitar flytthjälp?

Vi kommer i den här artikeln beskriva kraven och hur allting fungerar kring rutavdraget. Vi kommer systematisk gå igenom kraven, hur mycket du får använda, företagets ansvar och dina rättigheter som fastighetsägare. Dock uppmanar vi alltid att läsa på Skatteverkets hemsida eller kontakta dem, då regler och villkor ibland kan förändras.

RUT-avdraget gäller endast för arbetskostnaden för flyttfirman

  • RUT-avdraget är till för dig som vill ta in en flyttfirma när du ska flytta. 
  • Du har rätt till att dra upp till 50 procent av arbetskostnaden på fakturan vid flytten. 
  • Du kan utnyttja max 75 000SEK / år i RUT-avdrag (Nytt för 2021). 
  • När du anlitar en flyttfirma så är det arbetskostnad för flytten som är avdragsgillt och detta gäller för alla typer av flyttningar.

Villkor för att få rutavdrag

När du planerar att anlita en flyttfirma så är det bra om du känner till huruvida du får använda RUT-avdraget eller ej. Det är några krav som du behöver uppfylla för att få ta del av RUT-avdraget vid flytthjälp. Nedan kommer några av de regler som Skatteverket kräver vid en flytthjälp.

  • Köparen måste du uppge korrekta uppgifter till företaget som utför flytthjälpen
  • Som köpare måste du vara minst 18 år fyllda
  • Du är bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna använda RUT-avdraget för din flytthjälp
  • Flyttfirman måste ha F-skatt (Givetvis har vi på Flyttprinzen F-skatt)

Mer information om RUT-avdraget vid flytthjälp i Växjö

Vi på Flyttprinzen svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar kring flytten och även RUT- avdraget. Vill du dock ha specifika svar till just din inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rutavdrag så rekommenderar vid dig att ta kontakt med Skatteverket.

Anlita Flyttprinzen för trygg flytthjälp i Växjö!

Är du intresserad av att anlita oss för flytthjälp i Växjö eller i närliggande orter? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort!