Flytthjälp i Växjö – Kostnad?

Hur mycket kostar flytthjälp av en flyttfirma?

Följande stycken är svar baserat på frågor vi får kring priset för flytthjälp i Växjö.


En flytt är något spännande och ett nytt kapitel i livet. Vi på Flytthjälp Växjö vill hjälpa dig göra denna överväldigande händelse till en mindre stressfull sådan. Vårt pris varierar väldigt mycket beroende på följande faktorer: hur mycket du ska flytta, distansen på flytten, lokaliseringen av bostaden och tidsaspekten. Glöm inte att vi kan skicka en offert till dig relaterat till just din flytt i Växjö, helt kostnadsfritt.

Följande faktorer påverkar kostanden för din flytthjälp

1. Förberedelser till din flytthjälp

Flytten blir billigare om du förbereder med färdigställda kartonger vid ingången av din bostad. Detta är något som effektiviserar arbetet för våra flyttare vilket gör att jobbet blir klart snabbare och kostar dig mindre pengar. Det är dock viktigt att paketera era gods säkert och tryggt med riktigt bra flyttkartonger.

2. Packning & emballage

Vill du förutom transport och bärhjälp även få hjälp med att packningen av din inredning så stiger förstås prislappen för flytthjälpen. Detta är dock något vi rekommenderar starkt. Vi har erfarenhet av trygg och säker packning med många nöjda kunder.

3. Avståndet mellan bostäderna

Något att tänka på vid flytthjälp i Kronobergs län är att distansen mellan de två bostäderna är en kostnad som läggs på priset. Det kostar oss bensin, anställdas löner och andra avgifter så desto längre avstånd mellan bostäderna ju dyrare blir det.

4. Antal personal vid din flytt?

När du anlitar en flyttfirma i Kronobergs län så går det snabbare ju fler personer som hjälper till att bära, men tänk på att varje person ska ha en lön för sitt arbete.

5. Antalet flyttkartonger

När du ska anlita en flyttfirma i Kronobergs län så rekommenderar vi verkligen dig att ha riktigt bra flyttkartonger. En tumregel vi brukar använda oss av i branschen är att räkna med ungefär en flyttkartong per kvadratmeter. Antalet flyttkartonger du behöver till din bostad är svårt att säga men här kommer en bra mall: - 4 rum och kök på 100 kvm blir ungefär 80 - 100 flyttkartonger - 3 rum och kök på 80 kvm blir ungefär 70 - 80 flyttkartonger - 2 rum och kök på 50 kvm blir ungefär 45 - 50 flyttkartonger

6. När i tiden behöver du flytta

Vi vill informera om att tidpunkten för flytten spelar ganska stor roll från ett kostnadsperspektiv. Vi på Flytthjälp Växjö tar mer betalt på röda dagar och helger (fortfarande rimligt). Detta är en tjänst vi vill erbjuda våra nuvarande och kommande kunder i Kronobergs län.

7. Behöver ni flyttstädning?

Vi utför flyttstädning i samband med din flytt. Detta är ett populärt komplement för att bli klar och slutföra flytten. Vi erbjuder bra priser när man kombinerar både flytthjälpen och städningen. Vi på Flytthjälp Växjö stävar efter att vara ditt förstahandsval av flyttfirma när du behöver flyttstädning och flytthjälp i Kronobergs län.

Betala per timme eller fast pris vid flytthjälp i Kronobergs län?

Det finns många olika tillvägagångsätt vid flytthjälp i Kronobergs län. Du kan antingen välja mellan fastpris eller pris per timme. Vi brukar erbjuda kunden bägge alternativen och förklara för och nackdelar med båda. De flesta kunder tycker det är skönt att veta i förväg veta hur mycket den totala summan kommer bli för flytthjälpen vilket är fullt försåtligt. Du kan få ett kostnadsförslag för din flytt i Kronobergs län direkt via formulären på hemsidan, kostnadsfritt.

Flytthjälp i Kronobergs län - RUT-avdragsgillt?

Något som är väldigt bra med flytthjälp är att du som privatperson har möjligheten att använda rutavdraget när du tar hjälp av en flyttfirma i Växjö. Du använder RUT-avdraget genom att flyttfirman som genomfört flytten gör en reduktion på arbetskostnaden på din faktura. När fakturan är betald så begär Flytthjälp Växjö en utbetalning från Skatteverket.