Flytthjälp i Växjö – Kostnad?

En flytt är något spännande och markerar för många ett nytt kapitel i livet. Vi på FlyttPrinZen vill hjälpa dig göra denna överväldigande händelse till en mindre stressfull sådan. Priser för flytthjälp varierar väldigt mycket beroende på följande faktorer: hur mycket du ska flytta, distansen på flytten, lokaliseringen av bostaden och tidsaspekten.

Följande faktorer påverkar kostnaden för din flytthjälp

 1. Förberedelser till din flytthjälp
  Ett sätt att sänka kostnaden för flytten är att förbereda med färdigställda kartonger vid ingången av din bostad. Detta är något som effektiviserar arbetet för våra flyttare vilket gör att jobbet blir klart något snabbare och kostar dig mindre pengar. Det är dock viktigt att paketera era gods säkert och tryggt med riktigt bra flyttkartonger. Därför kan det också vara en god idé att överlämna det till oss för en mindre kostnad.
 2. Packning & emballage
  Vill du förutom transport och bärhjälp även få hjälp med att packningen av din inredning så stiger förstås prislappen något för flytthjälpen. Detta är dock något vi rekommenderar starkt. Flyttprinzen har erfarenhet av trygg och säker packning med många nöjda kunder och vet hur man ska packa alla typer av bohag på bästa sätt.
 3. Avståndet mellan bostäderna
  Något att tänka på vid flytthjälp i Växjö är att distansen mellan de två bostäderna är en kostnad som läggs på priset. Det kostar oss bensin, anställdas löner och andra avgifter så desto längre avstånd mellan bostäderna ju dyrare blir det.
 4. Antal personal vid din flytt?
  När du anlitar en flyttfirma i Kronobergs län så går det snabbare ju fler personer som hjälper till att bära, men tänk på att varje person ska ha en lön för sitt arbete.
 5. Antalet flyttkartonger
  När du ska anlita en flyttfirma i Växjö så rekommenderar vi dig att ha riktigt bra flyttkartonger om du väljer att ta dig an denna del på egen hand. En tumregel vi brukar använda oss av är att räkna med ungefär en flyttkartong per kvadratmeter. Antalet flyttkartonger du behöver till din bostad är svårt att säga exakt men här är en ungefärlig mall att utgå från: 
  1. 1 rum och kök på 30 kvm blir ungefär 25 - 30 flyttkartonger
  2. 2 rum och kök på 50 kvm blir ungefär 45 - 50 flyttkartonger
  3. 3 rum och kök på 80 kvm blir ungefär 70 - 80 flyttkartonger 
  4. 4 rum och kök på 100 kvm blir ungefär 80 - 100 flyttkartonger 
 6. När i tiden behöver du flytta
  Vi vill informera om att tidpunkten för flytten spelar ganska stor roll från ett kostnadsperspektiv. Flyttföretag i Växjö tar vanligtvis mer betalt på röda dagar och helger. 

Betala per timme eller fast pris vid flytthjälp i Växjö?

Det finns många olika tillvägagångsätt för betalningsupplägg vid flytthjälp. Du kan antingen välja mellan fastpris eller pris per timme.

Vårt städföretag i Växjö kan vanligtvis erbjuda bägge alternativen samt förklara för och nackdelar med båda. De flesta kunder tycker det är skönt att veta i förväg veta hur mycket den totala summan kommer bli för flytthjälpen vilket är fullt förståeligt. Du kan få kostnadsförslag för din flytt i Växjö genom att göra en offertförfrågan på denna hemsida.

Flytthjälp i Växjö - RUT-avdragsgillt?

Något som är väldigt bra med att ta hjälp med flytten är att du som privatperson har möjligheten att använda RUT-avdraget när du anlitar en flyttfirma i Växjö. Du använder RUT-avdraget genom att flyttfirman som genomfört flytten gör en reduktion på arbetskostnaden på din faktura. Du kan läsa mer om hur det fungerar här: RUT-avdrag vid flytthjälp i Växjö

Anlita Flyttprinzen för trygg flytthjälp i Växjö!

Är du intresserad av att anlita oss för flytthjälp i Växjö eller i närliggande orter? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort!